وبلاگ علمی دنفر

ریاضیات و فیزیک ، جهانی جدا

وبلاگ علمی دنفر

ریاضیات و فیزیک ، جهانی جدا

وبلاگ علمی دنفر

وارد علـم شو ،
تا از مـا شوی !

کلمات کلیدی

تاریخچۀ خشونت آمیز کهکشان آندرومدا!

شنبه, ۱۷ بهمن ۱۳۹۴، ۰۹:۲۳ ب.ظ

 گروهی از محققین برای درک کهکشان آندرومدا و چگونگی ساختار ستاره های تشکیل دهنده آن با بررسی بزرگترین تصویر ثبت شده از این همسایه ی کیهانی موفق شدند، تاریخچۀ خشونت‌ آمیز آن را فاش کنند.

 

نمایی جدید از کهکشان آندرومدا و قسمت مشخص شده در تصویر که تلسکوپ هابل بیش از 100 میلیون ستاره و خوشه ی ستاره ای را با دقت به ثبت رساند.

نمایی جدید از کهکشان آندرومدا و قسمت مشخص شده در تصویر که تلسکوپ هابل بیش از ۱۰۰ میلیون ستاره و خوشه ی ستاره ای را با دقت به ثبت رساند.

به گزارش دنفر، محققان به تازگی به دقیق‌ترین و بزرگ‌ترین تصویر از آندرومدا دست یافته‌اند. این تصویر بیش از ۱۰۰ میلیون ستاره و هزاران خوشه ستاره‌ای را نشان می‌دهد که در بخشی از دیسک آندرومدا و در ناحیه ۴۰ هزار سال نوری پخش شده‌ است. این تصویر ۱.۵ میلیارد پیکسلی آنقدر بزرگ است که برای دیدن آن در سایز واقعی نیاز به ۶۰۰ تلویزیون فول‌اچ‌دی در کنار یکدیگر است و نشان می‌دهد این کهکشان حدود ۲ میلیارد سال پیش با کهکشان دیگری برخورد کرده است. گفته می‌شود این برخورد احتمالا برخورد عظیمی در تاریخ کهکشان آندرومدا بوده است. این عکس را در ابعاد بزرگتر اینجا مشاهده کنید

تحقیق جدید درباره حرکات ستارگان کهکشان آندرومدا نشان می‌دهد این کهکشان در مقایسه با تاریخچه نسبتا آرام کهکشان راه شیری، گذشته مملو از خشونتی داشته است. ستاره‌های آندرومدا بسیار نامنظم‌تر از ستاره‌های کهکشان راه شیری قرار دارند و این موضوع احتمالا در نتیجه برخورد و ادغام‌ آن با کهکشان‌های کوچک‌تر رخ داده است. تصور می‌شود چنین تاریخ خشنی برای کهکشان‌های مارپیچ عظیم امری معمول باشد و ۷۰ درصد آن‌ها دست کم در ۱۰ هزار سال گذشته خشونتی از این دست را تجربه کرده‌ باشند.

در این عکس که گستردگی به اندازه ی 40 هزار سال نوری دارد بیش از 100 میلیارد ستاره و هزاران خوشه ستاره ای دیده می شود. قطر آندرومدا در حدود 220 هزار سال نوری است.

در این عکس که گستردگی به اندازه ی ۴۰ هزار سال نوری دارد بیش از ۱۰۰ میلیارد ستاره و هزاران خوشه ستاره ای دیده می شود. قطر آندرومدا در حدود ۲۲۰ هزار سال نوری است.

پروفسور پوراگرا گوهاتاکورتا از دانشگاه کالیفرنیا در سانتاکروز و رهبر ارشد این پژوهش اعلام کرد؛ جوان‌ترین ستارگان آندرومدا در حالت نسبتا منظمی حول مرکز کهکشان مستقر هستند، در حالی که ستارگان مسن‌تر در حرکتی بسیار نامنظم به سر می‌برند.

کهکشان آندرومدا که در فاصله ۲٫۵ میلیون سال نوری از زمین واقع شده است، همچون کهکشان راه شیری مجموعه‌های مارپیچی از ستارگان با ساختارهای مشابه است، بزرگی آندرومدا ۲ برابر راه شیری ما است. این گروه، مجموعه‌ای از ۳۰ کهکشان است. جزئیات یافته‌های جدید در نشست انجمن نجوم امریکا در سیاتل ارائه شد.

  • hossein heydari

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی