شواهدی از وجود سیاره نهم در سامانه ی خورشیدی
اخترشناسان موسسه فناوری کالیفرنیا می گویند شواهد و محاسبات جدید حکایت از احتمال ِ وجود یک سیاره دیگر در سامانه ی خورشیدی دارد؛ سیاره نهمی که تاکنون ناشناخته مانده است.
به گزارش دنفر، شواهد برای وجود احتمالی این سیاره پس از آن ارائه شد که ستارهشناسان با بررسی مدار ۶ جرم آسمانی کوچک در سامانه ی خورشیدی متوجه شدند که این اجرام، به صورت «خوشهای» حرکت میکنند و این پدیده را تنها زمانی میتوان توجیه کرد که سیارهای به اندازه پلوتو در جایی از منظومه شمسی با جاذبه خود این اجرام را در خوشه یادشده نگه داشته است.
دانشمندان میگویند این سیاره که فعلاً از آن به عنوان «سیاره ایکس» یاد میشود چهار و نیم میلیارد سال پیش یعنی زمانی که منظومه خورشیدی تازه شکل میگرفت بر اثر تصادمی عظیم، از منطقه تشکیل سیارهها در نزدیکی خورشید خارج شده و به دوردستها منتقل شده است. این کشف احتمالی و محاسبات آن توسط دو تن از دانشمندان مؤسسه فناوری کالیفرنیا، به نامهای مایکل ای. براون، و کنستانتین باتیگین انجام شده است. گزارش ویدئویی در مورد «سیاره ایکس» را در زیر مشاهده کنید:
محاسبات پاتیگین و براون نشان میدهند که سیاره ایکس در نزدیکترین حالت، حدود ۲۰۰ واحد نجومی و در دورترین حالت، بین ۶۰۰ الی ۱۲۰۰ واحد نجومی از خورشید فاصله دارد. هر واحد نجومی برابر با ۱۵۰ میلیون کیلومتر است. محدوده چرخش این سیاره به دور خورشید، خارج از محدوده کمربند کویپر است و در صورت رصد یا تایید وجود آن، میتواند به عنوان سیاره نهم منظومه شمسی معرفی شود.
نشریه «ساینس» که این خبر را بازتاب داده نوشته: محاسبات نشان میدهد که این سیاره که جرم آن حدوداً ۱۰ بار بیشتر از زمین است، هر پانزده هزار سال یک بار به دور خورشید میگردد. دانشمندان معتقد در حال حاضر بهترین رصدخانه برای مشاهده ی این سیاره، رصدخانه سوبارو ژاپن در هاوایی است. زیرا این رصدخانه مجهز به یک تلسکوپ ۸ متری بوده و توان جمعآوری نور آن ۷۵ برابر رصدخانه دو قلوی کک است. جزئیات بیشتر این پژوهش در Astronomical Journal منتشر شده است.
- ۹۴/۱۱/۰۲