وبلاگ علمی دنفر

ریاضیات و فیزیک ، جهانی جدا

وبلاگ علمی دنفر

ریاضیات و فیزیک ، جهانی جدا

وبلاگ علمی دنفر

وارد علـم شو ،
تا از مـا شوی !

کلمات کلیدی

کشف قدیمی ترین ستاره جهان!

پنجشنبه, ۱ بهمن ۱۳۹۴، ۱۲:۵۲ ق.ظ

یک تیم ستاره شناسی به رهبری تیم دانشگاه استرالیا قدیمی ترین ستاره که ۱۳٫۶ میلیارد سال سن دارد و فقط در ۲۰۰ میلیون سال پس از بیگ بنگ پا به عرصه وجود نهاده بود را کشف کردند. این کشف به دانشمندان اجازه می دهد بر روی شیمی ستاره های اولیه و مراحل تکاملی جهان مطالعه کنند.

140212002233-skymapper-telescope-australia-national-university-story-topتصویری از تلسکوپ Skymapper ANU در نمایی از آسمان پر ستاره استرالیا

دانشمندان با استفاده از تلسکوپ  SkyMapper ANU جرم کیهانی را کشف کرده اند که قدیمی‌ترین ستاره جهان تا به امروز است. به گفته استفان کلر از دانشگاه ملی استرالیا، ستاره جدید موسوم به Methuselah در کهکشان راه شیری و در فاصله ۶۰۰۰ سال نوری از زمین واقع شده و یکی از ۶۰ میلیون ستاره ای است که توسط این تلسکوپ رصد شده است. فقدان کامل سطوح قابل تشخیص آهن در طیف نوری آن، گواهی بر قدمت بالایش است.

این برای اولین بار است که دانشمندان قادر خواهند بود به روشنی به اثر شیمیایی یک ستاره اولیه پی ببرند. این یکی از اولین مراحل فهمیدن این است که ستاره ها به چه چیزی شباهت داشتند.این ستاره ما را قادر می کند تا اثر شیمیایی ستاره های اولیه را بدست آوریم. ستاره هایی که کشف شدند اولین ستاره در میلیون ها ستاره بودند. این تلسکوپ برای یافتن این ستاره قادر است کار پیدا کردن سوزن در انبار کاه را انجام دهد و ستاره های با آهن کمتر را از رنگشان تشخیص دهد. ترکیب این ستاره کهن جرمی معادل ۴۰ برابر خورشید ما را دارد، میزان آهن موجود در این ستاره کمتر از یک میلیونم آهن خورشید و ۶۰ برابر کمتر از هر ستاره شناخته‌شده دیگری است و هیدروژن و هلیوم مورد نیاز این ستاره در بیگ بنگ پدید آمده است و بنابراین قدیمی‌ترین ستاره جهان به شمار می‌آید.
starاین ستاره، با نام SMSS J031300.36670839.3، که توسط تیم ستاره شناسی دانشگاه ملی استرالیا کشف شده است، ۱۳٫۶ میلیارد سال سن دارد.
قبلا تصور می شد که ستاره های اولیه در انفجار های بسیار شدیدی می میرند و فضا را پر از آهن می کنند، اما ترکیب ستاره های باستانی با عناصری مانند کربن و منیزیم است و هیچ نشانه ای از وجود آهن دیده نمی شود، این نشانه ها این موضوع را نشان می دهد که انفجار ابر نواختر های اولیه بطور شگفت انگیزی کم انرژی بود و البته با عناصر سنگینی مانند آهن در قلب کهکشان و توسط سیاهچاله ها مصرف می شود. این نتایج یک اختلاف دیرینه بین مشاهدات و پیش بینی ها در مورد بیگ بنگ را حل می کند. این کشف تازه پیش بینی ستاره  شناسان از قدیمی ترین ستاره جهان را مغلوب می کند. این ستاره بنام  HD 140283 در فاصله ۱۸۶ سال نوری منظومه شمسی از هیدروژن و هلیوم تشکیل شده که در ابتدای کیهان قبل از اینکه ستاره ها عناصر سنگین را ایجاد کنند به وجود آمده است.
  • hossein heydari

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی