زندگینامه مایکل فارادی
مایکل فارادی، فیزیکدان و دانشمند بزرگ انگلیسی برای کشفهای درخشانش در استقرار الکترومغناطیس، اثر مغناطیس، نور، چرخش الکترومغناطیس و ... شناخته شده است.
مقدمه
مایکل فارادی، فیزیکدان و دانشمند بزرگ انگلیسی برای کشفهای درخشانش در استقرار الکترومغناطیس، اثر مغناطیس – نور، چرخش الکترومغناطیس، دیامغناطیسم، نظریهی میدان مغناطیسی و .. شناخته شده است. بسیاری از تاریخشناسان مشهور او را موثرترین و بانفوذترین آزمایشگر در تاریخ علم دانستهاند. وسعت و عمق کار غیرقابلباور فارادی دورانی حدود 60 سال بود. او به عنوان یکی از بالاترین شخصیتهای قرن 19برای کارهایش در زمینهی الکتریسیته شناخته میشود.
تولد و اوایل زندگی
این دانشمند انگلیسی 22 سپتامبر 1791 در نوینگتون در لندن متولد شد. فارادی سومین فرزند یک خانوادهی فقیر بود و پدر او، جیمز، آهنگر بود. به خاطر فقیر بودن خانواده، فارادی نتوانست از مزایای یک مدرسهی بزرگ بهرهمند شود و مجبور بود تا حدی زیادی مجبور بود به خود تعلیم دهد. فارادی علاقهی زیادی به مطالعه داشت و برای یک صحافی و فروشگاه کتاب با نام جورج رییبا کار میکرد. پس از مطالعهی کارهای دانشمندان و نویسندگان بزرگ، او به علم علاقهمند شد، به خصوص الکتریسیته. اولین مطالعات و آزمایشهای او با ایدهی نیرو بود که او را قادر ساخت تا در زندگی آیندهاش کشفهای ضروری ای در الکتریسیته داشته باشد.
پیگیری علاقهها
فارادی همیشه بسیار کنجکاو بود. پس از پایان کارآموزی در سن 20 سالگی، او در سخنرانیهای شیمیدانان مشهور مختلفی شرکت میکرد تا با این راه بیشتر یاد بگیرد. در طی این زمان فارادی به همفری داوی درخواست کار داد، معلم شیمیاش که بعدها در سال 1813 او را در موسسهی رویال شیمی، به عنوان دستیار خود منصوب کرد. کمی بعد، در سال 1821، فارادی با سارا برنارد ازدواج کرد. او سارا را در کلیسای ساندمانیان ملاقات کرده بود.
جانشینی داوی
پس از بازنشستگی داوی در سال 1827، فارادی به عنوان سخنران شیمی انجمن رویال جانشین او شد و همهی کارهای علمی خود در رابطه با اثر میعان گازها، فریب نوری، و جاسازی بنزن از روغنهای گازی را منتشر کرد.
کارهای علمی
در طول زمانی که فارادی به عنوان دستیار پرفسور داوی کار میکرد، او دو کلرید جدید از کربن را کشف کرد، آزمایشهایی در مورد.
انتشار گازها انجام داد، آلیاژهایی از فولاد را مورد بررسی قرار داد و چندین نوع جدید شیشه که برای مقاصد نوری در نظر گرفتهشده بود تولید کرد.
ایجاد موتور الکتریکی
شناختهشدهترین کارهای فارادی برای فعالیتهای وی در زمینه الکتریسیته و مغناطیس است. در سال 1821 پس از الهام گرفتن از کار فیزیکدان و شیمیدان دانمارکی، هانس کریستین اورستد، او شروع به آزمایش با الکترومغناطیس نمود و به وسیلهی مفهوم تبدیل انرژی الکتریکی به نیروی محرکه، موتور الکتریکی را طراحی کرد. برای چند سال بعد او به انجام آزمایشهایی از این کشف اولیهاش در الکترومغناطیس ادامه داد.
کشف روش القاء جریانهای الکتریسته
در سال 1831 فارادی روش القاء جریانهای الکتریسیته را کشف کرد و اولین دینام الکتریکی را ساخت. در سال 1839 او چندین آزمایش برای تشخیص ماهیت بنیادین الکتریسیته انجام داد و اینگونه منتشر کرد که نیروی الکتریسیته شامل یک میدان با خطوط منحنی نیرو بوده و یک ظرفیت القایی خاص را به دست آورد. این امر سبب ایجاد نظریههای او درمورد سیستم های نوری و گرانشی شد. برخی از اکتشافات برجستهی دیگر او عبارتاند از: فرآیند دیامغناطیسم، اثر فارادی، قفس فارادی و مواردی دیگر.
دو مورد از کتابهای مشهور او " تحقیقات تجربی در الکتریسیته " و " تاریخچهی شیمیایی شمع " نام دارند.
سالهای آخر زندگی
در طول سالهای آخر زندگی، فارادی چندین دستاورد دیگر داشت: مدرک دکترای قانون مدنی در سال 1832 از دانشگاه آکسفورد به او اعطا شد. فارادی در سال 1838 به عنوان یک عضو خارجی انجمن سلطنتی علوم سوئد و در سال 1844 برای انجمن علوم فرانسه انتخاب شد.
برای کارهای علمی بزرگ فارادی، دولت انگلیس به او حقوق بازنشستگی و خانهای در همپتون کورت اعطا کرد. او پس از بازنشستگیاش در سال 1858، باقی عمر خود را در این خانه استراحت کرد.
وفات
این دانشمند بزرگ انگلیسی در 25 اوت 1867 از دنیا رفت.