دانشمندان در پی رسیدن به دمایی بالاتر از هسته خورشید!
فیزیکدانان نظری امپریال کالج لندن، به تازگی یک مکانیسم بسیار سریع حرارتی ارائه کرده اند که با استفاده از لیزر میتوان مواد خاص را در کمتر از یک میلیون میلیونیوم ثانیه به ۱۰ میلیون درجه سانیگراد رساند.
به گزارش دنفر، مهمترین کاربرد فناوری جدید در تحقیقات همجوشی است و مهمترین هدف تحقیقات همجوشی، تولید انرژی بی پایان و ارزان با استفاده از فرآیند همجوشی هسته است. همجوشی هسته فرآیندی است که در آن دو هسته سبک ترکیب می شوند و یک هسته سنگین تشکیل می دهند. این فرایند زمانی اتفاق می افتد که اتم های هیدروژن برای تشکیل هلیوم در دمای نزدیک به ۱۰ میلیون سانتی گراد به یکدیگر برخورد کرده و جوش بخورند.
برای انجام این فرآیند و دستیابی به راکتورهای همجوشی، شرایطی شبیه به مرکز خورشید نیاز است که تا امروز امکان پذیر نبود؛ ولی با استفاده از این لیزر، می توان به آرزوی تولید انرژی ارزان و نامحدود دست یافت، این لیزر میتواند مواد را با درجه حرارتی گرمتر از دمای مرکز خورشید و تنها در ۲۰ کوآدریلیون از یک ثانیه گرم کند.
معمولا برای افزایش دمای یک ماده با استفاده از لیزر پلاسما، در ابتدا الکترون ها حرارت داده می شوند، سپس الکترون های حرارت دیده، یون ها را گرم می کنند و دمای ماده بالا می رود. گرچه این فرآیند جوابگوست؛ اما بسیار زمان گیر است. برای حل این مشکل دانشمندان امپریال کالج بر اساس تحقیقات جدید خود بر این باورند که با جفت کردن امواج شوکی الکترو استاتیک با ماده، می توان مستقیما به گرم کردن یون ها پرداخت.
در واقع اگر شما به منظور گرم کردن چیزی بر آن لیزر بتابانید در حقیقت انرژی را به برخی از الکترون های موجود در ماده انتقال داده اید. این الکترون ها نیز به نوبه خود این انرژی را به اتم های باردار موجود در ماده (به نام یون) انتقال می دهند؛ اما اگر بتوان این واسطه را از بین برد و یون ها را مستقیما گرم کرد ممکن است بتوان ماده را به درجه حرارت بسیار بالایی که برای انجام عمل هم جوشی مورد نیاز است رساند. با این حال گفته های یاد شده همه در حد نظری است و برای ساخت این لیزر باید تجهیزات و شرایط ساختش فراهم شود
- ۹۴/۰۹/۰۱